Cum se asorteaza corect culorile pantofilor cu tinuta

Cum se asorteaza corect culorile pantofilor cu tinuta

Pentru alegerea celei mai bune tinute, un prim aspect care conteaza foarte mult este modul in care culorile sunt alese. In trecut, ideea de a ramane in trend presupunea sa fie respectate anumite regule, insa in prezent acest lucru conteaza mai putin si este important ca hainele sa fie alese in functie de constitutia fizica a unei persoane. Culoarea pantofilor conteaza foarte mult in ansamblul vestimentar purtat si din acest motiv este important ca fiecare nuanta aleasa sa fie bine asociata in tinuta.

Pentru a intelege cel mai bine cum trebuie sa fie asociati pantofii cu celelate elemente vestimentare in ceea ce priveste culoarea, nuantele se impart in 5 categorii dinstincte:

  • Ninculori;
  • Neutre;
  • Metalizate;
  • Pastelate;

Pantofi in nonculori

Pantofii de culoare neagra sunt cel mai purtati pantofi pentru ca se pot include foarte usor in orice tinuta. Pantofii albi sunt recomandat pentru tonurile pastelate sau pentru cele neon. Ambele tipuri de pantofi, indiferent de modelul lor sunt foarte versatili si usor de inclus in absolut orice tinuta.

Pantofi nude

Acesti pantofi sunt foarte versatili si se pot asocia cu toate nuantele de haine in special cu negru. Ei merg perfect cu o asociere de tonuri aprinse si sunt potriviti si pentru tinute casual, dar si pentru tinute de seara sau de ocazii speciale.

Pantofi metalizati

Pantofii metalizati sunt cei mai pretentiosi mai ales pentru faptul ca vor iesi imediat in evidenta. Din acest motiv, intreaga tinuta ar trebui sa fie monocroma. Pantofii argintii se combina perfect nu negru, pastel, alb si albastru. Pantofii aurii se pot asorta perfect cu negru, alb, culorile neutre, rosu, verde insa este recomandat sa se evite incarcarea tinutei la nivel cromatic.

Pantofi pastelati

Pantofii in nuante pastelate sunt cei mai feminini insa ei se combina cu elemente in culori cat mai puternice pentru ca tinuta sa nu para foarte stearsa. Acesti pantofi sunt potriviti atat pentru tinute casual cat si pentru tinute ceva mai elegante, pentru birou, intalniri si seri cu prietenii in oras.

Pantofi intensi

Pantofii in culori intense sunt destinati persoanelor curajoase. Acesti pantofi sunt potriviti pentru orice ocazie in functie de materialele din care sunt facuti. In plus, pot fi folositi si la tinute casual, in combinatii cu denim, unde facand alegerile potrivite, pot crea tinute interesante si pline de stil.

In cazul in care tinuta este formata doar din haine negre, nu se recomanda introducerea unei perechi de pantofi maro decat in cazul in care apar accesorii similare cu culoarea pantofilor. Nu sunt recomandate nici combinatii de maro cu argintiu pentru ca de foarte multe ori pot sa nu dea bine. combinatiile intre maro si nuante calde si neutre pot fi reusite atunci cand sunt asociate cu culori reci cum ar fi verdele si albastrul.

Nuantele calde de rosu asociate cu mov si roz, nu genereaza o combinatie reusita. De asemenea, culorile pastelate vor genera un efect nu tocmai placut atunci cand sunt folosite in exces.

Tinand cont de sfaturile de mai sus, vei reusi cu siguranta sa alegi perechea de pantofi potrivita.

 

Comentarii