Tipurile de pantofi pentru femei

Tipurile de pantofi pentru femei


Femeile adora pantofii si gentile. Este un lucru deja stiut! In orice dulap al unei doamne o sa gasim cel putin cateva modele din acelasi tip de incaltaminte, iar in functie de preferintele personale, putem sa vedem si mai multe perechi de pantofi cu aceeasi forma sau culoare. Pantofii le fac pe femei sa se simta increzatoare, sa fie bucuroase pentru a iesi din casa. Tot ei sunt si o forma de arta daca sunt deosebit croiti si daca au aplicatii, picturi sau alte detalii care ii pot face sa iasa in evidenta. Iata cateva dintre tipurile de pantofi adorate de catre femei:

  1. Balerinii

Balerinii, asa cum sunt numiti, provin ca inspiratie din moda tipica a belerinelor, care au pantofi special construiti pentru spectacole. Ceea ce este specific lor este talpa plata, extrem de mica si varful rotunjit. Variantele moderne au pastrat uneori chiar si nojitele care se leaga pe picior in sus pentru siguranta. Unii dintre balerinii moderni pentru femeile ce adora talpa joasa sunt si cu varf ascutit sau patrat, au uneori catarame sau alte decoratii care ajuta piciorul sa iasa in evidenta. Ei pot sa fie construiti in orice culoare si cu orice tip de finisaj, fiind preferatii femeilor care merg mult timp pe jos sau care doresc sa fie lejere, sa mearga usor si comod.

  1. Pantofii cu toc kitten

      Pantofii cu toc kitten sunt cei cu toc mic, de 3 cm de obicei, care au fost initial aparuti pentru fetele de la liceu care se obisnuiau prima data cu a merge pe tocuri. Ei sunt la origine pantofi pentru exersat. In zilele noastre sunt purtati cu tinute elegante sau casual, fiind potriviti pentru orice tip de eveniment, tinandu-se cont desigur de culoare si finisaj. Ei sunt de multe ori cu varful ascutit, dand impresia de alungire a piciorului si facand femeia sa se simta frumoasa.

  1. Pantofii cu toc cui

Pantofii de acest tip sunt preferatii femeilor de oriunde. Ei scot in valoare senzualitatea feminina si aduc un plus de putere interioara celei care ii poarta. Sunt de purtat la ocazii speciale, insa sunt persoane care ii poarta si in mediul business cu succes, fiind o emblema a femeii puternice. Ei pot sa aiba diferite dimensiuni, mulate pe gusturile si preferintele personale, insa cea mai cunoscuta inaltime este cea de 10 cm.

  1. Pantofii cu bareta pe glezna

Acest tip de pantofi sunt de inspiratie veche si aduc cu sine un aer clasic, mai ales daca au varful rotunjit. Ei se numesc in terminologia specifica Mary Jane si pot sa aiba de multe ori tocul mai gros, chiar daca este mic sau inalt. Sunt purtati si in tinute retro si in cele moderne, putand sa fie gasiti cu diverse accesorii si broderii, perle sau pietricele.

  1. Pantofii cu varful deschis

Acesti pantofi arata discret unghiile de la degetele mari si acesta este un aspect senzual, apreciat de femei si barbati deopotriva.

Pentru a vedea variante de incaltaminte pentru femei, puteti sa accesati: https://www.matar.ro/dama.

Comentarii